Nyheder

Kære bruger af Skibhuscentret.

Nytårshilsen 2020                 

Skibhuscentret håber at  I har haft en rigtig glædelig jul og ønsker alle et godt og lykkebringende nytår.

2020 blev et stille og anderledes år i foreningen som følge af covid-19 og de restriktioner der fulgte.

Mange af de planlagte aktiviteter blev aflyst eller gennemført i en corona-tilpasset form.

Vi håber, at 2021 bliver mere som foreningsåret plejer at være.

Vi har i bestyrelsen og aktiviteten, allerede en del ideer til aktiviteter, som vi håber, kan blive gennemført.

Det bliver dog ikke lige med et samme.

Derfor:
Følg med i Nyhedsbrevet og på foreningens hjemmeside, www.skibhuscentret.dk, hvor vi vil annoncere aktiviteter, så snart vi igen kan gennemføre dem på forsvarlig vis.

Vi håber, det bliver muligt at se jer igen i det nye år til spændende og inspirerende aktiviteter.

Med ønsket om et godt nytår
Jens Arne Petersen
Skibhuscentret


7. dec. 2020

På baggrund af dagens pressemøde og de nye restriktioner for bl.a. Odense, bliver vi nødt til at lukke ned for aktiviteter i Skibhuscentret fra den 9. december.

De faste små udendørs gå og petanque grupper skal endelig holde sig i gang.
Alt sammen med hensyntagen til de restriktioner vi efterhånden kender så godt.

Men Skibhuscentret som sådan lukkes.

De mange stille dage, der nu er forude, kan jo også give rum for at tænke på dem I kender, som måske har brug for et telefonopkald, et besøg – måske som en gåtur – eller en lille julehilsen.

Måske det er værd at puffe lidt til og opmuntre dem, der plejer at komme på Skibhuscentret, så de ikke helt opgiver det gode humør. Der er jo stadig mulighed for at mødes i det små og i det private for dem, der ikke ser så mange andre.

I forhold til genåbningen opfordres alle til at holde sig orienteret via Skibhuscentrets hjemmeside eller via nyhedsbrevet.

Skibhuscentret ønsker alle brugere og frivillige en Glædelig Jul og et Godt Nytår.


 

Der er opstillet håndsprit ved indgangene til Skibhuscentret.
Hjælp med til at holde en høj hygiejne på Skibhuscentret.
Hvis du har symptomer på forkølelse eller feber så bliv hjemme.
___________________________________________________________________________

Livgivende millionstøtte spreder glæde hos foreninger

Odense Kommune har udvalgt 24 projekter, som samlet set bliver støttet med knap 5,5 millioner kroner. På toppen af listen finder man Skibhuscentret, der nu kan komme videre med planerne om at få bygget et 54 kvadratmeter stort orangeri. 19 apr. 2020 kl. 10:00 Jonas Ancher Nyeng jany@fyens.dk Et nyt orangeri, en skaterbane ved Agedrup Skole og nye bænkesæt til Odenses sportsfiskerklub. Midt i en tid præget af nedlukning, bekymring og coronakrise får 24 lokale foreninger nu noget at glæde sig over, efter at man i Odense Kommune har fordelt knap 5,5 millioner kroner fra den såkaldte Bydelspulje til både små og store projekter rundt omkring i kommunen. En styregruppe bestående af embedsfolk fra en række forskellige forvaltninger har gennemgået i alt 56 ansøgninger om støtte fra puljen og har udvalgt 24 forskellige projekter, der efterfølgende er blevet godkendt af politikerne i Økonomiudvalget. Der er dog stor forskel på, hvor store beløb de enkelte foreninger kan se frem til at modtage fra kommunen.

Se tegningsforslag til udestue

Den største bevilling er givet til foreningen bag Skibhuscentret, der fungerer som et mødested, der gør ældre borgere i stand til at bevare deres sociale liv, når de går på pension eller efterløn. Foreningen har igennem flere år haft en drøm om at få bygget et stort orangeri, der kan fungere som en slags udestue, hvor man kan nyde sin kaffe med udsigt ud over haven eller deltage i en af de aktiviteter, som orangeriet også vil give mulighed for. Og efter at have fået et nej i forbindelse med sidste års uddeling kan foreningen nu glæde sig over en bevilling på hele 600.000 kroner. – Det er vi selvsagt utroligt glade for og stolte over, siger foreningens formand, Jens Arne Petersen, der peger på, at orangeriet bliver omkring 54 kvadratmeter stort. Han understreger dog, at beslutningen om at bygge orangeriet skal endelig godkendes på en generalforsamling i foreningen. Foreningen skal nemlig også lægge 600.000 kroner i byggeriet, der altså samlet set kommer til at koste 1,2 millioner kroner. – Vi har sat gang i papirarbejdet, så vi er klar til at gå i gang så hurtigt som muligt. Men jeg kunne ikke drømme om at sætte så stort et projekt i gang og bruge af foreningens penge, uden at det først er godkendt på generalforsamlingen, siger Jens Arne Petersen. Sådan uddeles Bydelspuljen Ansøgningerne til Bydelspuljen bliver vurderet af en arbejdsgruppe med repræsentanter fra Borgmesterforvaltningen, By- og Kulturforvaltningen, Børn- og Ungeforvaltningen, Beskæftigelses- og Socialforvaltningen og Ældre- og Handicapforvaltningen. Arbejdsgruppen laver en indstilling til, hvem der skal have støtte. Det er dog rådmændene i Økonomiudvalget, der beslutter, om de vil følge indstillingen. Formålet med Bydelspuljen er, at fremme udviklingen og styrke identiteten i lokalområderne i Odense. Det er kun foreninger, organisationer eller grupper af borgere med bopæl i Odense Kommune, der kan søge om støtte fra puljen. Enkeltpersoner og virksomheder kan ikke søge om støtte ___________________________________________________________________________

Intervalgang

I samarbejde med Odense Kommune, Center for Sundhed og Forebyggelse,

Diabetesforenin og Skibhuscentret Mød op på Skibhuscentret hver Tirsdag kl. 16.00 Torsdag kl. 10.00 Læs mere her