Linedance

Introduktion:
Linedance
(eller linedance) er en danseform under Country & Western stilen.

Hyggeligt samvær / undervisning:
Mandag kl. 9.30

Linedance en repetering af de samme trin fra start til slut af en melodi. Typisk bestående af 32, 48 eller 64 taktslag af musikken, hvorefter man starter forfra på de samme trin. Denne gentagen af helt ens sekvenser gennem en dans er unik for linedance.

Linedance er dans på linie uden partner.
Linedance er et rigtig godt alternativ, hvis du kan lide at danse og ikke har en fast partner at danse med, – fordi man danser solo. Danserne danser den samme dans i lige rækker ved siden af, og bag hinanden uden fysisk kontakt.
Alle starter med at danse samtidigt og dansen udføres således synkront og stadig på rækker. Det ser altid godt ud, når danserne gør sig umage for at holde pæne rækker dansen igennem Det er jo det der er meningen.

Linedance kan danses af alle uanset køn Du skal blot kunne tælle til 8 og kunne holde takten.

Det er godt hvis du kan lide god og forskellig musik. Linedance danses nemlig til meget forskellig musik, lige fra det traditionelle ældre og nyere countrymusik til valse, jive, jitterbug, pop, rock og funkmusik. Linedance kan danses til stort set al musik, det er bare at finde taktslagene og prøve sig frem. Der findes mange tusinde forskellige danse.

Linedance er en sjov måde at dyrke motion på. Tænk at få masser af motion samtidig med at man har det sjovt og hyggeligt. Man bruger mest benene, men så sandelig også mange andre muskler i kroppen, ikke mindst lattermusklerne når noget er besværligt, eller man pludselig står i en anden retning end alle de andre. Det er mentalhygiejne at træne sin hjerne til at huske, og man glemmer alle former for problemer samtidig med at man bliver fuld af ny energi.

Du skal være medlem af Foreningen Skibhuscentret for at deltage.

Efter dansen, samles vi til en kop kaffe eller the, eventuelt med et stykke brød til.

Instruktør:
Inge Graardsted